Libamájas creme brulée
sponsored links
Az ötletet a Pastrami étlapjáról csentem, és egy aszúban fõtt, vaníliás aszaltfüge-mártással egészítettem ki. Az aszú mellett a nemzeti érzelmek és a hétvégi Libamájfesztivál miatt döntöttem - eredetileg konyakos fügemártással képzeltem el, de most a hungarikumok használatán volt a hangsúly.
Mivel csak láttam az étlapon, és sosem kóstoltam, volt bennem némi bizonytalanság a végeredményt illetõen, ez az oka például annak, hogy csak mutatóba szórtam cukrot a tetejére, de megkóstolva bátran állíthatom, hogy elbírt volna egy vastagabb karamellbevonatot, ez esetben egy kissé fanyarabb mártással lenne igazán tökéletes. Majd legközelebb... Korábban nem volt sok alkalmam libamájjal kísérletezni: az ilyen árkategóriájú alapanyagokat csak különleges alkalmakra, célirányosan szoktam venni. Általában egyben sütöm és zsíjában, hidegen esszük, mivel ez a leggazdaságosabb felhasználási formája. Viszont annál nagyobb örömöt okozott, hogy végre kipróbálhattam belõle más ételeket is.
Hozzávalók:...