Libamáj mandulás-meggyes házi kaláccsal meggy tükrön, gránátalmával
sponsored links
Na, ha már úgyis be vagyok harangozva, akkor jöttem megint egy kicsit garázdálkodni. Bár a libamáj (sajnos) nem állandó vendég nálam, most kedvezményes áron jutottam hozzá a liba eme így sem olcsó, de mindenféleképp legnemesebb darabjához. Egy részét libahájjal együtt alacsony hõmérsékleten, kevés fokhagymával, hagymával, szemes borssal, babérlevéllel sütöttem meg és a kisült zsírral lefedve hûtõbe tettem, hogy késõbb friss kenyérrel, lilahagyma és némi ízes paradicsom társaságában kényeztessem vele ízlelõbimbóimat. A másik részébõl pedig ezt a kis finomságot követtem el. A zsírral átitatott pirított kalácson a krémes máj az édes-savanykás meggyel és a kissé fanyar roppanós gránátalmával... hmm. Kérek még!!!
20-25 dkg libamáj
2-4 szelet házi kalács (recept egy késõbbi posztban)
1-2 ek libazsír
gránátalma
250 g magozott meggy
0,25 dl balzsamecet ...