Libamáj
sponsored links
Nem mindennapi alapanyag, de mostanában utat talált hozzám. Ehhez kellett egy ismerõs ismerõse, aki idõnként szállít, hát tanulni kell a vele való bánásmódot. Az biztos, hogy nem kell agyongyötörni, mert akkor épp az ellenkezõjét érjük el, olyan lesz, mint a tapló. Chili & Vanilia libamájsütési módját már kipróbáltam kacsamájon, de az elsõ libamájnál elmaradt a tejben való áztatás. Így fél óra múlva is véres volt a májból kifolyó lé, a zsírja kisült, árnyéka volt önmagának. A következõ májat kirántottuk. Finom is volt, de volt egy olyan érzésem, hogy ez a nemes alapanyag többet érdemelne. Egy tévémûsorban láttam meglepõ módját a feldolgozásnak, ezért legutóbb kétféle módon készítettem el egyetlen jól fejlett libamájat.
Libamáj sütése kétféle módon
A mélyhûtött libamájat leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és így hagyjuk felengedni egy éjszakán át. A friss libamájat is áztassuk ugyanígy tejben, majd a tejet öntsük ki másnap reggel. Kettétörtem a májat, és a nagyobb darabot zsírban kisütöttem, a kisebbet pedig az új módon készítettem el.
A) Libamáj zsírjában
Negyed kg libazsírt olvasztunk, és amikor forró, beleteszünk 6 gerezd fokhagymát és 1 fej félbevágott vöröshagymát. Óvatosan a zsírba helyezzük a májat, és közepesnél kisebb lángon lefedve ...