Libamáj fûszeres birskörtével

2011-10-28

sponsored links


Gyönyörû birskörtékre bukkantam a zöldségesnél. Persze akkor még fogalmam sem volt, hogy milyen rokonságban áll az általam ismert birsalmával és azt sem tudtam mit fogok vele kezdeni, de annyira szépségesek voltak, hogy nem tudtam otthagyni õket, kettõt hazahoztam magammal. Itthon aztán az interneten kutakodva olvastam, hogy ízben semmiben sem különbözik a birsalmától, csak alakban. 
Na és mi készüljön belõle? Gyerekkoromban nagymamámnak volt egy birsalmafája, így sok kompótot készítettünk, de most valami mást akartam készíteni, kompótot évek óta nem ettem. Fellapoztam Segal Viktor könyvét, a Színek és Ízek címût, ahol kettõ birsalmás recept is található. Egy elõétel (Grillezett libamáj fûszeres birsalmakompóttal és ropogós wontonlappal) és egy desszert (Lassan sült birsalma fûszeres tejcsokoládé-mártással és tejszínhabbal). 
Ez az elõétel az õ receptje alapján készült, wonton lap hiányában azt nem készítettem mellé, pedig annak a roppanóssága nagyon illik ehhez az ételhez. És hát sambar masala fûszerkeverékem sem volt itthon, erre is csak akkor jöttem rá, mikor elkezdtem a birseket megtisztítani. Szerencsére ajánlott alternatív lehetõséget a séf, így gyorsan elkészült ez a remek elõétel.

Hozzávalók: 4 szelet hízott libamáj (10 dkg-os) ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/1...

sponsored links

Keres?s