Libamáj, fesztivál rulez
sponsored links
Mától van ez a dolog a Várban. Ritkán ajánlok programot, és most is csak azért teszem, mert nagyon de nagyon egyetértek az üzenetével. Azt állítják ugyanis a szervezõk, hogy libamájat nem csak étteremben lehet enni, és nem feltétlenül csak ünnepnapokon.
Nehéz persze azt állítani, hogy libamáj holnaptól mindenki asztalára kerülhet, mert nyilván errõl nincs szó, de sokkal többen megengedhetnék maguknak mint azt gondolják.
Én, töredelmesen be kell valljam, libamájon nõttem fel. Nem azért, mert ezresekkel volt kitömve a nagypárna, hanem azért, mert kecskeméti barátaink, akiknek itt a fõvárosban (Rupp-hegyen) volt vikkendházuk, (igen akkoriban így mondták) egész évben szállították nekünk a pecsenye libamájat, ami nem azonos a hízottal, ez kisebb, és jóval olcsóbb mint hízott társaié, csak éppen kapni nem lehet(ett) Szóval bár Mami is járt piacra, soha nem kapott pecsenyeliba májat, Mamóka és Papóka viszont dobtak egy telefont, na persze nem mobilt, hogy mennyit kérünk, és vettek nekünk a piacon, majd szorgalmasan felvezették a Zasztavával, némi háj kíséretében. Mami pedig megfontoltan, alaposan kellõ szakértelemmel megsütötte. Semmi rafinált módszert nem alkalmazott, bár ma a módszert inkább konfitálásnak hívnák. A sült libamáj zsírjában a legkedvesebb tízóraink és ...