Libamáj bundás kalácson balzsamecetes eperrel
sponsored links
Már sokan tudhatjátok, hogy sajnos alapanyagok tömkelege sorakozik a "még nem szeretem" listámon, szomorúan tudatom Veletek, hogy a libamáj is ide tartozik. Ennek ellenére imádok kísérletezni és másoknak örömöt szerezni azzal amit szeret (természetesen minimális kóstolással, hogy ehetõ -e). Tökéletes alkalom volt életem második libamájának elkészítésére NY hazaérkezése, hisz õ nagyon szereti. Ismét elhangzott az "isteni, brutális" szavak tömkelege, úgyhogy úgy döntöttem, hogy naná, hogy ennek itt a helye a blogon. "Szegényt" már az elején felvilágosítottam, hogy mivel csak 70 dekás libamájat kaptam a hentesünktõl (lefagyasztani nem tudtam, mert akkora fagyott darab volt, hogy hiába vágtam, ütöttem, csak akkor tudtam elfelezni, amikor már kiolvadt:)), hogy három napig ezt kell ennie....hát, nem tiltakozott, de a harmadik nap után, azért már mondta, hogy egy darabig most nem kívánja a libamájat:) Szóval, fõ a mértékletesség és valaki árulja már el, hogy lehet elfelezni egy fagyott libamájat???:)
Hozzávalók 3 személyre (fejenként 2 kalács):
Bundás kalács:
6 szelet kalács
3 tojás
csipet só
étolaj
Libamáj:
700 g libamáj (hízott kacsamáj is tökéletes-pénztárca barátibb) ...