Libacomb párolt lilakáposztával

2011-11-29

sponsored links

Bevallom õszintén, most sütöttem életemben elõször libacombot: a karácsonyi vacsora összeállításán gondolkozva jöttem rá, hogy ebben semmi tapasztalatom nincsen, úgyhogy muszáj volt még elõzetesen kipróbálni. Többféle leírást (online forrásokat és a szakácskönyv- meg magazingyûjteményemet egyaránt) végigböngészve az alábbi technika mellett döntöttem. A kétfázisos elkészítésrõl pedig még évekkel ezelõtt Bede Róberttõl hallottam elõször, amikor meghívást kaptunk tõle egy vacsorára Dunakeszire, és sok érdekességet mesélt arról, hogyan lehet az éttermekben az olyan, amúgy hosszabb idõt igénylõ ételeket is gyorsan, de kifogástalan minõségben a vendég asztalára tenni, mint például a sült libacomb.

Az eredmény nagyon meggyõzõ volt, leggyakrabban ugyanis két típushibával szoktam találkozni, így viszont mindkettõt sikerült elkerülni: az egyik véglet, amikor a comb bõre nem lesz kellõképp ropogós, és az egész hús túlságosan zsíros marad; a másik pedig, amikor a hús szálasra szikkad, a bõr pedig amint hozzáérünk a villával, késsel, száraz, ízetlen ...


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2011/11/29/libacom...

sponsored links

Keres?s