Libacomb birsalmával vörösborban sütve
sponsored links
Egy egész liba esett áldozatul Márton napi tevékenykedéseimnek. Valljuk be, hogy egy két fõs háztartásban ez gigantikus mennyiség, így szépen alkatrészeire szedtük és egy része a fagyasztóban végezte, a másik pedig a pocakunkban.
Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítési idõ: 1,5 óra
Elkészítési idõ: 1,5 óra
2 db egész libacomb
2 db birsalma
2 dl vörösbor
3 ek. méz
4 ág friss majoránna vagy szárítottból 1/2 ek.
só
- A combokat megmossuk, ha kell megtisztítjuk a pihéktõl. Sózzuk, borsozzuk és egy tûzálló sütõedénybe tesszük ezeket.
- Friss majoránnával megszórjuk az egészet és két darab négybe vágott birsalmát teszünk a hús köré. Én a birsalmát megmosta, nem hámoztam meg és a magházakat kiszedtem.
- Végül rácsorgatjuk az egészre a mézet és ráöntjük a bort. Befedjük alufóliával és így sütjük 60 percig. Majd levesszük az alufóliát és további 20 perc alatt pirosra sütjük (10-10 perc oldalanként).
- Tálaláskor erdei gyümölcsös párolt káposztát és dercet kínálunk mellé.
- Friss majoránnával megszórjuk az egészet és két darab négybe vágott birsalmát teszünk a hús köré. Én a birsalmát megmosta, nem hámoztam meg és a magházakat kiszedtem.
- Végül rácsorgatjuk az egészre a mézet és ráöntjük a bort. Befedjük alufóliával és így sütjük 60 percig. Majd levesszük az alufóliát és további 20 perc alatt pirosra sütjük (10-10 perc oldalanként).
- Tálaláskor erdei gyümölcsös párolt káposztát és dercet kínálunk mellé.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!