Libaburger?? Bizony, egy pajtában sütve!
sponsored links
Rögtön egy õszinte vallomással kell kezdenem: sok-sok liba élete szárad a lelkemen. A kezdetben még vissza-visszatérõ, kínzó lelkiismeret-furdalást azonban hatékonyan enyhítette annak a kb. 1200 Skanzen-látogatónak az elégedett mosolya, aki belekóstolt e szegény állatok legjavából készített spéci Márton-napi libaburgerembe.
A hétvégi, kétnapos mulatság rengeteg klassz programot vonultatott fel, és aki a tájegységek között barangolva betért a Kisbodaki pajtába, több legyet is ütött egy csapásra: elõször is magába szippanthatta ennek a különös épületnek az atmoszféráját, régi és mai korok apáit-fiait ábrázoló mûvészi képekben gyönyörködhetett, és mulathatott egy jót a nagyszerû Muzsikás Együttes táncház-programján is. Na és persze letudhatta a Márton-napi libaevés rettenetes kötelezettségét is, mely kellemetlen ugyan, de köztudottan egy évig tartó ínségtõl menti meg azokat, akik alávetik magukat az évszázados tradíciónak. Én megtettem minden tõlem telhetõt a veszedelem elhárítására és droid üzemmódra kapcsolva gyártottam a miniatûr libaburgereket napkeltétõl napnyugtáig. Ha a reggeli pálinkaadagomat nem kapom meg Skanzenes barátnõimtõl (közfeladatot ellátó személyekrõl van szó, ezért nevüket adatvédelmi okokból elhallgatom), talán nem is sikerült volna a hivatalos zárás után fél órával még mindig sorban álló vendégek kiszolgálása.
Ti is ott voltatok? És szeretnétek ismét átélni a Skanzenben megtapasztalt libaburger-élményt? Semmi akadálya, most közzéteszem az egyébként szupertitkos receptemet!
Márton-napi libaburger házi buciban, karamellizált hagymával és lila káposztával
Az egész úgy kezdõdik, hogy elkészítjük a bucik tésztáját:
Édes buci (kb. 25 mini adaghoz)
- 35 dkg liszt ...