Liba és kása avagy Mellesleg 2. - Megint kása, de ez igazi

2017-11-16

sponsored links

Mint azt tegnap már említettem (nem csak) Márton napra kétféle módon is elkészítettem libás étkem, ami ne mellesleg a melle volt.
Kétféle mód? Ez igazándiból, a körítést illeti, mert magának a húsnak csak fûszerezése más, de az ügyesen illeszkedik a köret, illetve a ragu ízéhez.













FÛSZERES LIBAMELL, 
 HAGYMÁS-ZELLERRAGUVAL
   ÉS KUKORICAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
4 db libamell
2-3 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
3-ger, fokhagyma
1 dl fehérbor
majoránna
õrölt kömény
bors, só
4 adag kukoricakása, polenta
A szárzellert felszeleteljük, a vöröshagymát, félkarikákra vágjuk, a fokhagymát pedig gyufaszálnyi darabkákra.
A sütõt bemelegítjük 160 fokra.
A libamellek bõrét beirdaljuk, (de csak a bõrét!), sózzuk, borsozzuk, és majoránnával , õrölt köménnyel ízesítjük.
Egy száraz serpenyõben, a bõrével lefelé, közepes lángon 4-5 percig pirítjuk illetve kisütjük a zsírját, majd átfordítjuk és ott is 3-4 percig sütjük. A zsírjából egy-két kanálnyit átteszünk egy másik serpenyõbe.
Ezután átrakjuk egy tepsibe õket, és az elõmelegített sütõben 10-12 percig sütjük.
Tálalás elõtt a sütõbõl kivéve, legalább 5 percet pihentetjük.
Közben a különvett zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát és a szárzellert (1-2 perc), aztán hozzáadjuk a fokhagymát, majd újabb 1 perc elteltével, rálottyintjuk a bort, és kiforraljuk, annyira, hogy a"leve" minimális legyen. 
A kukoricakása, tetejére rajuk a hagymás zelleres ragut, és erre fektetjük a felszeletelt mellet. 
(...biztos ami biztos a szaftjával, levével locsoljuk meg ? )




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/11/...

sponsored links

Keres?s