Leveszöldség több C-vitaminnal

2017-10-10

sponsored links


Ez a leveszöldség már szerepel a blogban kicsit más arányokkal. Számomra érthetetlen, hogy a zöldek miért maradtak ki belõle akkor.
1 kg répát, 50 dkg gyökeret, 20 dkg karlábét, 20 dkg zellergyökeret, 20 dkg hagymát, 15 dkg paradicsomot és 15 dkg zöldpaprikát reszeltem le robotgéppel. Adtam hozzá 3 evõkanál vágott petrezselymet és 1 evõkanál vágott zellerzöldet. Ez összesen 2 kg és 40 dkg. Ehhez adtam 60 dkg sót. Üvegekbe nyomkodtam, és a kamrapolcra tettem. 1 liter vízhez kb 1 evõkanál kell belõle, és gyorsan kész a finom zöldségleves egy kis krumplival és tésztával. Néha fõtt rizsbe, kölesbe, hajdinába is teszek belõle. Akkor nem is fõzöm, csak a gõzben puhul egy kicsit, így tényleg benne marad a C-vitamin.


12 zöldséggel készült leveszöldség recept itt. 
A reszelt zöldségeket Horváth Ilona Befõzés, házi tartósítás címû könyvében találtam. Itt-ott változtattam rajta.


Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/10/levesz...

sponsored links

Keres?s