Leveszöldség 12 zöldségbõl

2017-09-27

sponsored links


10, ha a zöldeket nem vesszük külön, de miért ne vennénk?
Már van egy leveszöldség a blogon. Ennek a receptnek az egyszerûsített változata. Most visszatértem a forráshoz. Pelle Józsefné Befõzés, házi tartósítás címû könyvét vettem elõ. 1981-es kiadás és még nem romlott meg.:)Nagyon sok jó ötletet találtam már. Ez alapján teszem el a vizes uborkát, készítettem Piroskát (ketchup helyett). A rumos meggy is innen származik.
Hozzávalók a leveszöldséghez: 
1 kg sárgarépa
50 dkg petrezselyemgyökér
25 dkg zeller
25 dkg karalábé
25 dkg kelkáposzta
50 dkg édes káposzta
25 dkg paradicsom
50 dkg karfiol
25 dkg hagyma
25 dkg zöldpaprika
3 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evõkanál zellerzöld
Elkészítés:
Az eredeti receptben 50 dkg paradicsom és több zellerzöld van. Ennyit változtattam rajta.
A zöldségeket tisztítva mérjük ki, és nyersen húsdarálón megdaráljuk vagy, mint én is, lereszeljük. Lux robotgépet használok. Álom vele dolgozni. A pépet elkeverjük 1 kg sóval, üvegekbe rakjuk, szorosan lenyomkodjuk, lekötjük, és száraz helyen tartjuk. Használatkor vigyázzunk az étel sózására!








Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/09/levesz...

sponsored links

Keres?s