Levesrepertoár

2011-12-07

sponsored links


A tejszín a családom konyhájában nem használt hozzávaló volt. Nekem valamiért mégis ez lett az egyik elsõ alapanyag, amit becsempésztem a saját konyhámba. Hisz nincs is annál egyszerûbb, mint megfõzni a zöldségeket, leturmixolni, bele egy kis tejszín, no meg fûszerek persze, és már kész is a krémleves. Arról nem is beszélve, hogy a gyorskaják kategóriában a valamilyen-tejszínes-mártásos tészta az egyik alap. A kamra-kaják egyike. (Most már tényleg meg kéne csinálnom ezt a kategóriát is a blogon. :))
Így tehát a krémlevesek gyakori vendégek nálunk, bár gyerekkoromban sosem ettem. Ha jól emlékszem, akkor az elsõ tapasztalatom ebben a kategóriában egy brokkolikrémleveshez kötõdik, amit síeléskor ettünk vacsorára a félpanziós ellátás okán.
A levesek másik kategóriája, aminek már több köze van a "múltamhoz", az a szimpla zöldséglevesek csoportja. Még rántást sem teszek bele, én így szoktam meg és így is szeretem igazán. Nem kell bele felesleges töltõanyag. Zöldség, zöldséglé, esetleg tészta. Finom és kész. :)
A harmadik kategóriába az én olvasatomban a különbözõ ragulevesek tartoznak, amibe a gulyáslevest is besorolom. (Utóbbit, mint nemrég kifejtettem, még sosem fõztem) Itt is megvannak a magam kedvencei. Az elsõ helyen a saját fõztjeim közül veretlenül a tárkonyos csirkeragu leves áll. Nem tudok ráunni. Még szerencse, mert mivel az ehhez hasonló leveseket igazából nagy mennyiségben lehet megfõzni, így jó pár napig ehettem ezt is. :) A bakonyi sertés mellé készült, igazi magyaros ebéd volt. :)

Tárkonyos csirkeragu leves (2,5 l leveshez) ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/12/levesrep...

sponsored links

Keres?s