Levesnek indult, fõzelék lett belõle

2011-10-04

sponsored links


Lehet, abba kéne hagynom a receptek írását és át kéne térnem a háztartási praktikákra? Tény, eddigi rövidke pályafutásom során a legolvasottabb bejegyzésem a tegnap publikált szõnyegmosós volt. Remélem, azért nem csalódtak nagyon azok, akik elvolvasták, elvégre nem a spanyolviaszt találtuk fel. :) És azért nem minden háztartásban áll rendelkezésre egy magasnyomású mosó. Bár ahogy néztem a neten, lehet bérelni is. :) No és persze kell akkora betonfelület is, ahová kiteríthetjük a szõnyeget, és egy nagyobb szõnyegnél ez sem kis dolog. De azért remélem, segítettem pár embernek. És azt is remélem, egy nap majd a fõzõtudásom és ízlésem miatt olvasnak majd ennyien. :)

Tegnap levest akartam készíteni. Nemrég vettem egy új szakácskönyvet, ami telis-tele van remeknek tûnõ receptekkel, hát gondoltam kipróbálom, kezdve egy levessel. Méghozzá vörös lencsébõl készült levessel. Korábban már fõztem hasonlót, az burgonya és vörös lencse párosítása volt, ez a recept viszont egyéb zöldségekkel kombinálta a lencsét, és ezt különösen vonzónak találtam. :)
Hát elõ a fazékkal, bele a hozzávalók. Már akkor elkezdtem kicsit módosítani a recepten, mert a lencse soknak, a víz kevésnek tûnt. Az illatok fõzés közben viszont isteniek. De a lencse megdagad, víz hozzáönt, összeturmixol, és az eredmény: inkább fõzelék, mint leves. Az íze? Szerintem verhetetlen, de ahelyett, hogy tovább higítottam volna leves állagúra, úgy döntöttem, legyen belõle inkább fõzelék. Mindenféle hozzáadott tejtermék nékül. Csak zöldség. Nyamm. Ja és a színe is mókás.

Zöldséges vörös lencse fõzelék ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/10/levesnek...

sponsored links

Keres?s