Levesezés
sponsored links
Fel vagyok dobva. Én bírom ezt az idõt. És minden este levesezünk. Olyan gyorsan fogynak, hogy kettõrõl le is maradtam, nem lett fotó, de ez legalább egy ok arra, hogy újra elkészítsem õket (az egyik egy hamisítatlan Campbell soupos paradicsomleves, csak nem konzerv ízû, ahogy kell, betûtésztával). A karfiolkrémbõl pedig direkt sokat fõztem, mert már akkor tudtam, hogy szeretni fogjuk, amikor bevásároltam hozzá. Egy szép nagy fej karfiolt és két jóízû sajtot vettem, a többi volt itthon.
Kétsajtos karfiolkrémleves
A héten végre eljutottam a Bors Gaztrobárba, ott is leveseztünk. A vöröskáposzta leves karamellizált birssel zseni, el fogom készíteni és ha olyan lesz, amilyennek lennie kell, meg is osztom. Addig is itt böngészhettek a blogon található levesreceptek között. Az összegyûjtott recepteket végignézve nyilvánvaló, hogy a krémleveseket elõnyben részesítem, pedig nem vagyok egészen biztos benne, hogy ennyivel jobban szeretem a pürésített levest. Hm.
Recept
1 kg karfiol
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1/4 zellergumó ...