Levesek ideje - 1.
sponsored links
Sokak számára nem teljes egy ebéd leves nélkül, és szakértõk is azt mondják, hogy ez így egészséges. Nálunk mégsincs mindennap leves, valahogy úgy alakult ki, hogy amikor éppen levest fõzök, akkor az az ebéd. Persze ezért többnyire olyanokat csinálok, ami mindenfélét tartalmaz. Valami húsfélét, zöldséget, és - a mûfajától függõen - sûrítést és levesbetétet is, tehát minden tápanyagcsoport benne van egy tányér levesben.
És amikor éppen csökkenteni akarom a szénhidrát-fogyasztást, akkor kispórolom az ilyenfajta sûrítést, és nem teszek bele tésztafélét, nokedlit, ilyesmit sem. Így is lehet jó.
Mostanában fõztem egy igazi húslevest, az "igazi" nálam a marhahúslevest jelenti, bár szeretem tyúkból, csirkébõl is. Marhaoldalasból és lábszárból fõztem, jó sok zöldséggel. A szokásos: sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, fokhagyma, kelkáposzta, de vettem még hozzá pár darab barna csiperke gombát és nagyobbacska kelbimbót is. Nálunk nem szokott gond lenni, hogy mi legyen a levesben fõtt zöldséggel; egyszerûen megesszük. Leszûrve szoktam tálalni, külön-külön a húst, a zöldséget, és mindenki ...