Levesben sárga a borsó
sponsored links
Még ha úgy is tûnik, nincs leveses hét imbiszen, legalábbis egyelõre, tehát csak a véletlent szeressék vagy utálják, amiért hétfõ után kedden is kanál a fõszerepben. De ha már így alakult, megnéztem az eddigi "leves" rovatot, és övé a remek második hely a bejegyzések számát tekintve, szóval nincs értelme tagadni, szeretem a leveseket télen, nyáron és persze tavasszal, meg õsszel is. És hogy mi áll az élen? A "Frau Paprika most nem fõz" kreatív elnevezéssel rendelkezõ, és mi más is vezethetne egy gasztroblognál. Nem igaz?
Vissza is a leveshez, ami bizony két, azt hiszem kevésbé szeretett elembõl készült, az egyik a sárgaborsó, a másik a koriander. Az utóbbit kifejezetten kedvelem, tudom, sokan szappanízûnek tartják, és még gondolatban sem harapnak rá, de én valahogy megszoktam, aztán megszerettem. A sárgaborsóval kapcsolatban viszont nincsenek igazán emlékeim, próbáltam visszaidézni valamilyen rémisztõ vagy éppen kedves gyerekkori kalandot, de csak egy fehér foltot találtam. Szóval valószínûleg nem gyakorolt rám túl nagy hatást, így persze könnyû volt belevágni a fõzésbe is, nem akadtak elfelejtendõ elõítéletek. A levest már régóta terveztem, kókusztejjel, garam masalával és egy kis chilivel készült, és nemcsak én voltam elégedett vele, hanem Herr Paprika is. Hiába kérdeztem meg kétszer, ízlik-e neki, ugyanazt a pozitív választ kaptam, tehát nem hallhattam rosszul.
Itt a vége, leves fõ.
Kókusztejes sárgaborsóleves ...