Levendulás és kardamomos aprósüti
sponsored links
Lehet másnál már lecsengett a levendula szezon, de én most értem odáig, hogy életemben elõször levendulát használjak egy süteménybe. Az elején idegenkedtem tõle, de amikor sülni kezdett a sütõben, olyan jó illata volt, hogy rögtön megszerettem. Kardamomos vajaskekszet már készítettem, a kardamom abszolút szerelem lett nálam:) Mindkettõ a karácsonyi kekszesdobozba került.
Levendulás aprósüteményt több blogon is láttam: Piszkénél, Sütis néne blogján, Lencsilánynál, õk mindhárman Piszke receptje alapján készítették. Az ötlet tõlük származik, de én Michel Roux pate sableé - ját készítettem el, azt ízesítettem levendulával és kardamommal.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg puha vaj, apró darabokra felvágva, 10 dkg porcukor, átszitálva, 2 tojássárgája, 1 kávéskanál õrölt kardamom, 1 evõkanál ...