Levendulás tészta citrommártással
sponsored links
Bizar ötletnek tûnhet, de higgyétek el, nem az, fantasztikusan finom! Az egész úgy kezdõdött, hogy a barátainktól kaptam egy csomag levendulás tésztát. Németországban jártak, meglátták egy boltban a tasakon a "Levantina" feliratot és valamiért egybõl én jutottam az eszükbe. Nem is értem...Késõbb böngésztem a hozzávalókat, de nyomát sem láttam levendulának, viszont többek között volt benne rozmaring, oregánó, paprika, bazsalikom. Egy csodás fûszeres taglietelle volt. A tasakon citrom mártást javasoltak hozzá és valóban, tökéletesen illett a tésztához.
A gondolat viszont nem hagyott nyugodni, milyen is lenne a házi gyúrt tészta levendulával. A citrommártást megtartottam, hiszen a citrom és a levendula már a Segítsütiben is tökéletesen bevált. Így tegnap délelõtt tésztagyúrásra adtam a fejem és mondhatom nem bántam meg.
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 4 db tojás
- 1 tk. szárított levendula