Levendulás provencei tepsi

2013-02-06

sponsored links

provanci

Azzal azért szembe mennék, hogy szinte mindegy hogy levendula, vagy rozmaring kerül az ételbe, mert elhanyagolható az ízbeli különbözõség, de azt el kell ismernem, hogy levendulával igenis jó volt.

Kivételes alkalom következik a blog életében, húsétel kerül a mai asztalra. Na nem nekem, hanem a tesómnak köszönhetõen. Boti szombaton errõl a csodaszép tepsirõl rántotta le az alufóliát amikor a szépen terített asztalhoz ültünk. Nem csak a levendula volt a meglepetés, hanem a benne lévõ cukkini is. A cukkini a gyerekek és a zöldségek közötti ellenérzést csökkentõ lélektani hadviselés része volt. Pucolva krumpli méretû kockák formájában csempészte az ételbe, és igaza volt, mindegyik gyermek megette Lórin kívül, aki szemfüles volt, és észrevette a turpisságot, majd közölte, hogy a Boti krumplija elég rossz, de nem mind. Huhh. Még jó . Azért az érdekes, hogy az 5 gyerekbõl 4 simán nyelte a cukkinikrumplikat, csak egy érzõ van köztük, a többi ízvak. Bár ez nem volt újdonság, eddig is tudtam.

Az adagot egy nagy családi szombati ebéd adagnak képzeljétek el, 4 felnõtt és 5 gyerek a kétharmadát talán ha megette, de mi étkezésileg csenevész család vagyunk.

Hozzávalók:

2 egész csirkemell (900g)

1,5 kg krumpli

2 közepes cukkini ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2013/02/06/lev...

sponsored links

Keres?s