Levendulás panna cotta
sponsored links
Véletlen se mondjatok le a desszertekrõl ilyen melegben se! Nem fagyi ugyan, de ugyanolyan krémes, viszont nem kell fagyasztani sem, csak jól kihûteni és máris kanalazható a lágy panna cotta!
Remélem szárítottatok sok-sok levendulát, amit majd jobbnál-jobb levendulás desszertekhez használhattok ezután.:) (De ha nem, az sem baj, ugyanis bármelyik drogériában vagy gyógynövényboltban be tudjátok szerezni a szárított virágzatot.)
Nekem nagyon nagy kedvencem a fehércsoki és a levendula párosa, amit elsõre lehet, hogy a “tömény” és “túl édes” jelzõkkel illetnének legtöbben, de mint mindenhol, ha a megfelelõ arányokkal dolgozunk és nem esünk túlzásba, tökéletes lesz a harmónia. Édes és kicsit virágos, a lágy, habos állag pedig még kellemesebbé teszi.
Hozzávalók
(4 adaghoz)
Panna cotta:
- 4 dl tejszín
- 3 dkg cukor
- 2 lap zselatin
- 1 tk. szárított levendula virág
- 5 dkg fehér csoki
Elkészítés
- A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a levendulát.
- Elkezdjük melegíteni, de csak amíg gõzölni kezd, nem szabad, hogy felforrjon.
- Félrehúzzuk a tûzrõl, majd hozzáadjuk a zselatin lapokat egyenként és addig kevergetjük, míg a zselatin el nem olvad.
- Megvárjuk, míg teljesen kihûl, majd betesszük a hûtõbe kb. 1 órára, hogy a tejszín lehûljön.
- Robotgéppel pár perc alatt áthabosítjuk.
- Vízzel átöblített edényekbe kanalazzuk és visszatesszük a hûtõbe még legalább 2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
- A fehércsokit gõz fölött felolvasztjuk majd ha szobahõmérsékletûre hûlt, a panna cották tetejére csorgatjuk. Hûtõbe tesszük és megvárjuk, míg teljesen megdermed. (Vagy egyszerûen forgácsokat készítünk belõle és megszórjuk a tetejüket)