Levendulás-narancsos keksz

2014-03-11

sponsored links

Úgy döntöttem, most jött el az ideje, hogy felhasználjam a hónapok óta bujkáló levendulás cukrot. Rögtön valamilyen kekszre gondoltam, végül ebbõl a receptbõl indultam ki. Nekem nagyon ízlett, biztos sokat fogok még kísérletezgetni a levendulával.:)


Hozzávalók
  • 32 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tk sütõpor
  • 4 dkg cukrozott narancshéj (apróra vágva)
  • néhány csepp narancsolaj (elhagyható)
  • 2 tk szárított levendulavirág
  • levendulás porcukor

Elkészítés
  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas keverékhez adjuk.
  3. Simára gyúrjuk, és egy folpackba csomagoljuk, hengert formázva. Egy éjszakára hûtõbe tesszük.
  4. Vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütõpapírral bélelt tepsiben, elõmelegített sütõben, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. Még forrón levendulás porcukorba forgatjuk.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/03/leve...

sponsored links

Keres?s