Levendulás-narancsos keksz
sponsored links
Úgy döntöttem, most jött el az ideje, hogy felhasználjam a hónapok óta bujkáló levendulás cukrot. Rögtön valamilyen kekszre gondoltam, végül ebbõl a receptbõl indultam ki. Nekem nagyon ízlett, biztos sokat fogok még kísérletezgetni a levendulával.:)
Hozzávalók
Hozzávalók
- 32 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tk sütõpor
- 4 dkg cukrozott narancshéj (apróra vágva)
- néhány csepp narancsolaj (elhagyható)
- 2 tk szárított levendulavirág
- levendulás porcukor
Elkészítés
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas keverékhez adjuk.
- Simára gyúrjuk, és egy folpackba csomagoljuk, hengert formázva. Egy éjszakára hûtõbe tesszük.
- Vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütõpapírral bélelt tepsiben, elõmelegített sütõben, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- Még forrón levendulás porcukorba forgatjuk.