Levendulás mézfagylalt

2012-04-25

sponsored links

Ha nagyon fellengzõs (vagy nagyon populáris) akarnék lenni, azt mondanám: egy tölcsér Provence. Ez persze nem igaz, hiszen a mézfagylalt nálunk is mert és kedvelt házi csemege, és levendulatermelésben az utóbbi évek során "kishatalommá" küzdöttük fel magunkat: a tihanyi levendula állítólag jobb minõségû, mint ami Dél-Franciaországban terem, és a pannonhalmi levendulás termékek is egyedülállóak. A gasztronómiában még nem vívott ki magának méltó helyet nálunk, de itt az ideje, hogy változtassunk ezen.

Hozzávalók:

150 g méz
4 tojás sárgája
2 evõkanál kukoricakeményítõ
5 g szárított levendulavirág (késõbb  6-8 friss levendulaág) ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/04/25/le...

sponsored links

Keres?s