Levendulás-mézes macaron
sponsored links
Ismét egy kis macaron:) Nem tudtam ugyanis ellenállni az illatos levendulának, hogy ne süssem bele az apró virágokat omlós macaronhéjakba egy adagnyi mézes fõzött vajkrém kíséretében.
Így jött tehát a lágy, mézes vajkrémes macaron ötlete. Az illata már a héjak sütésekor is mennyei volt, viszont az illatfelhõ ellenére nem túl tolakodó benne a levendula. Mézbõl én sima akácmézet használtam, de akinek esetleg sikerül beszerezni jó fajta levendula mézet, abban az esetben a krémbõl a virág akár el is hagyható. Sajnos a meleg miatt a vajkrém a fotózás alatt megfolyt, így a tökéletes állag érdekében ajánlom õket hûtõben tárolni fogyasztásig:)
Hozzávalók
(kb. 30 darabhoz)
Macaron:
- 10 dkg kristálycukor
- 33 g víz (30 ml)
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg mandula ...