Levendulás madeleine
sponsored links
4 éve vettem egy madeleine formát... aztán pakoltam ide, meg oda, elfeledkeztem rólam... aztán hirtelen megtaláltam, jelnek vettem, kipróbáltam és várakozásomon felül teljesített!!!
Nem ilyenre emlékeztem... de ez a madeleine puha, szaftos... imádom :)
Hozzávalók:
kb 12 db
1 db tojás
35 g cukor
38 g olvasztott vaj
2 ek levendulaszörp
50 g liszt
késhegynyi sütõpor
csipet só
A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a szörpöt, végül a száraz hozzávalókat.
A tésztát hûtõbe tesszük 1-2 órára, de akár egy egész éjszakára.
A tésztát a sütõformába kanalazzuk, úgy hogy csak 3/4-ig legyen benne.
180 fokra elõmelegített sütõben kb 10-12 perc alatt készre sütjük õket.