Levendulás madeleine

2017-05-25

sponsored links









Régóta kíváncsi voltam erre a süteményre. Olyan sokszor találkoztam már vele -elméletben és képeken-, hogy elhatároztam egyszer én is megsütöm. A megvalósítás azonban váratott magára, mígnem szert tehettem egy klassz madeleine sütõformára. :) Már csak némi számolgatás volt hátra, mert azok a receptek, amiket olvastam, még véletlenül sem írták le, hogy mekkora a forma. :D 









Hozzávalók:
2 tojás
8 dkg cukor
1 kk. szárított levendulavirág
10 dkg sima liszt
7 dkg olvasztott vaj
csipet só

  1. A cukrot a levendulával együtt megdaráljuk. 
  2. A tojásokat a levendulás porcukorral krémesre keverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. 
  3. Enyhén kivajazott formába kanalazzuk. 200°C-ra elõmelegített sütõbe tesszük, majd a hõmérsékletet 180°C-ra mérsékeljük és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük a madeleine-t. 
  4. A formából kivéve, rácsra téve kihûtjük, porcukorral hintve tálaljuk.














A sütõformában a "minták" hossza 7 cm, szélességük -a legszélesebb ponton- 4 cm.


A receptet a Kifõztük májusi számában is megtaláljátok. :)
 

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s