Levendulás madeleine
sponsored links
Régóta kíváncsi voltam erre a süteményre. Olyan sokszor találkoztam már vele -elméletben és képeken-, hogy elhatároztam egyszer én is megsütöm. A megvalósítás azonban váratott magára, mígnem szert tehettem egy klassz madeleine sütõformára. :) Már csak némi számolgatás volt hátra, mert azok a receptek, amiket olvastam, még véletlenül sem írták le, hogy mekkora a forma. :D
Hozzávalók:
2 tojás
8 dkg cukor
1 kk. szárított levendulavirág
10 dkg sima liszt
7 dkg olvasztott vaj
csipet só
- A cukrot a levendulával együtt megdaráljuk.
- A tojásokat a levendulás porcukorral krémesre keverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát.
- Enyhén kivajazott formába kanalazzuk. 200°C-ra elõmelegített sütõbe tesszük, majd a hõmérsékletet 180°C-ra mérsékeljük és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük a madeleine-t.
- A formából kivéve, rácsra téve kihûtjük, porcukorral hintve tálaljuk.
A sütõformában a "minták" hossza 7 cm, szélességük -a legszélesebb ponton- 4 cm.
A receptet a Kifõztük májusi számában is megtaláljátok. :)