Levendulás-kókuszos-fehércsokis cookie
sponsored links
Hú ezt a kekszet még szeptemberben sütöttem meg elõször és fotóztam le, csak most jutottam el odáig, hogy feltegyem ide. Sógornõm névnapjára szántam valami egyedi ajándékot, és eszembe jutott, hogy szereti a levendulát. Nem tudtam, vajon kóstolta-e már valaha, így mindenképp valami ehetõt szerettem volna ajándékozni neki.
Mivel a levendulának elég erõteljes az aromája, így olyan más ízekkel párosítottam össze, melyek mellett nem lesz a süti “szappan ízû”. A kókusz remek párosítás hozzá, a fehér csoki pedig a Jolly Joker ebben a szenthármasban, igazán büszke voltam a végeredményre.
És ami a leglényegesebb, sógornõmnek is ízlett, és mint elmondta, ezelõtt még nem kóstolta soha a levendulát, így új ízélménnyel gazdagodhatott általam.
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 2 púpos tk szárított levendulavirág
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 tojás
- 8 dkg nádcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 7,5 dkg vaj
- 1-2 ek víz
- 4 dkg fehér csoki forgács (vagy apróra vágott)
Elkészítés
- A lisztet, levendulát, szódabikarbónát, sót, kókuszreszeléket és a fehér csokit összekeverjük.
- A vajat a nádcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a vizet is.
- Apránként elkeverjük benne a száraz alapanyagokat.
- A masszából diónyi golyókat formálunk, sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, és kezünkkel kb. ujjnyi vastagságúra lenyomjuk.
- 180 °C-ra elõmelegített sütõben megsütjük.
Ebbõl a mennyiségbõl kb. 25 db keksz lesz. Nyugodt szívvel ajánlom a dupla adag sütését, mert nagyon finom!