Levendulás-krémsajtos csokis brownie
sponsored links
Friss levendulavirággal készült ez a csokis-krémsajtos süti, nem egy könnyû darab, de hát melyik brownie az? :)) A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
12,5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
2 tojás
7,5 dkg liszt
csipet só
20 dkg krémsajt
1 ek. vaníliakivonat
2 szál levendula (friss)
A csokoládét a vajjal vízgõz felett felolvasztjuk. Közben a tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a legvégül a vaníliakivonatot is. Sütõpapírral kibélelt szögletes gyümölcskenyér formába öntjük a massza egyik felét. A sajtkrémet összekeverjük a levendulavirággal és a tésztára simítjuk. Ráöntjük a massza másik felét és 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a krémsajtos, csokoládés levendulás belseje még lágy, kívül pedig már kemény a tésztája.
Hozzávalók:
12,5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
2 tojás
7,5 dkg liszt
csipet só
20 dkg krémsajt
1 ek. vaníliakivonat
2 szál levendula (friss)
A csokoládét a vajjal vízgõz felett felolvasztjuk. Közben a tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a legvégül a vaníliakivonatot is. Sütõpapírral kibélelt szögletes gyümölcskenyér formába öntjük a massza egyik felét. A sajtkrémet összekeverjük a levendulavirággal és a tésztára simítjuk. Ráöntjük a massza másik felét és 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a krémsajtos, csokoládés levendulás belseje még lágy, kívül pedig már kemény a tésztája.
levendulás krémsajt |