Levendulás keksz
sponsored links
Ma éppen hazafelé tartok a szülõvárosomba. Legalább fél év telt el, hogy újra átölelhetem a szüleimet, és felhõtlen, boldog pillanatokat éljek meg velük. Nagyon várom az együttlétet, a közös programokat és élményeket. Találkozom az én édes drága barátnõimmel is végre, és személyesen tudunk mindenrõl csacsogni, ami történt velünk mostanában. Biztosan szívemet megtöltve térek vissza, és mint mindig fájdalmas lesz a búcsúzás.
Ez a keksz ideális ropogtatnivaló az útra, és igenis jár ez a kényeztetés, mert ma van a névnapom. Bár ajándékként viszem, azért én is elcsábulok és falatozgatok belõle.
A levendulát szinte mindenhez fel lehet használni a konyhában. Sütemények, fagyik, krémek, sült húsok, vajak fészereként is. A lényeg a harmónia: ,,éppenhogy elég adagolása. Ne nyomjuk el erõteljes ízével az ételünk karakterét. Legyen fûszer, alkotóelem, és utóíz. Fantasztikus élményt érhetünk el vele.
A receptleírás elõtt egy kedves barátom, Németh Péter levendulás képeit szeretném ezúttal megosztani veletek, amelyeket az idei Tihanyi Levendula Fesztivál alkalmával készített.
Csodásak, érdemes elmerülni bennük!
Peter Nemeth Photography - Lavender
Levendulás, lime-os keksz...