Levendulás kajszibarack dzsem
sponsored links
A meggy után most beindult a kajszibarack szezonja nálunk. A Párom nagyszüleitõl kaptunk egy nagy vödör kajszibarackot a kertjükbõl, rengeteget megettünk belõle, de még így is maradt kimagolva 10 kg. Ebbõl a tíz kg - ból mind dzsemet fõztünk anyummal, s én kb. két kg-ból készítettem egy számomra újabb különlegességet, a levendulás kajszibarack dzsemet. Tudom, sokatok számára ez már nem újdonság, számomra viszont igen. A levendula az EK - s fõnököm, Karcsi kertjébõl, valamint kolleganõm Zsozsó kertjébõl származik, itt is köszönet érte:) A barackért pedig nagy köszönet Margit néninek, Gyula bácsinak, és Párom édesanyjának, aki leszedte nekem:)
Így elkészült a harmadik különleges dzsemem a Bodzavirágos eperdzsem és a Keserû csokis meggydzsem mellé.
Hozzávalók (kb. 3 kisebb befõttesüveghez): 2 kg kimagozott kajszibarack, 60 dkg cukor, pici citromsó (citromsav), 4 - 5 szál ...