Levendulás-fahajas cukkinilekvár.
sponsored links
Lehet kissé bizarr ötletnek tûnik cukkinibõl lekvárt fõzni, de állítom hogy aki egyszer elkészíti, és megkóstolja, az ezután biztosan minden évben cukkinilekvárt is fog fõzni. A receptet elõször Hani "Ízemlékek" blogjában, majd Andrea " Sherpa konyája"-ban láttam meg. Akkor rögtön el is határoztam, hogy idén én is cukkini lekvárt fõzök majd. A tavaly fõzött szilvás-rebarbarás dzsem is nagy sikert aratott, így gondoltam ezzel a lekvárral (dzsemmel) sem nyúlhatok nagyon mellé. Tegnap aztán végre sort is kerítettem egy kisebb adag elkészítésére, és csak most bánom igazán, hogy rögtön nem nagyobb adaggal kezdtem. Ízesítésnek én a citrom, és a levendula mellé, még belecsempésztem egy kevés õrölt fahajat, és egy csomag vaníliás cukrot. Az íze pedig valami fantasztikusan finom lett. A cukkini íze nem érzõdik külön ki, viszont nagyon finom citromos, némi levendula, és fahéj beütéssel. Mindenkinek nyugodt szívvel merem ajánlani, mert nemcsak sokkal olcsóbb (fõként, ha a cukkini megterem a saját kertünkben) de bármelyik boltban vásárolt dzsemmel felveszi a versenyt, sõt..........
Hozzávalók 2 db 700ml-es üveghez:
1,5 kg cukkini
30-40 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor ...