Levendulás eperlekváros omlós teasütemény

2012-06-18

sponsored links


Ismét a Tészta varázs címü könyvet ütöttem fel és hosszas gondolkodás után, ismét a pâte sucreé receptjét választottam. Ebben kevesebb a vaj, így könnyebb vele dolgozni melegben (legalábbis nekem). Nem lesz annyira omlós, mint a sablée, de napok elteltével egyre puhább, egyre omlósabb lesz. A levendulás eperlekvár pedig szintén nagyon egyszerüen készült: kész eperlekvárba belekevertem egy nagyon pici levendulavirágot, 1 óra után már lehetett érezni a virág illatát a lekvárban.

Hozzávalók:
  • 250 g liszt
  • 100 g enyhén puha vaj
  • 100 g porcukor
  • egy csipet só
  • 2 tojás
 A liszttel, a sóval és a porcukorral elmorzsoljuk a vajat. Ha ez megvan, mélyedést készítünk a közepébe és ...

Folytats a blogon ... borsandpepper.blogspot.com/2012/06/le...

sponsored links

Keres?s