Levendulás cukkinidzsem
sponsored links
Ilyenkor rengeteg cukkini érik a kertben, így gyakran fogyasztunk valamilyen cukkinis ételt. Mondhatni, nem gyõzzük enni :))
A minap Évánál szembejött velem a cukkinilekvár, s mivel a pulton várakozott két jókora cukkini, a málnadzsem mellett cukkinidzsemet is fõztem. Mégpedig levendulásat.
Igaz, eddig még nem készítettem cukkinbõl lekvárt, de töklekvárt már ettem, és tudtam, ez is finom lesz.
Hát ez nem finom lett, hanem isteni, mennyei, pompás! Mintha ananászdzsem volna, vagy valami kifinomult citruslekvár.
A gyerekeknek nem ízlik, ami nem csoda, hisz elég különleges ízvilág a levendula meg a fahéj miatt.
Minden esetre, ez most nálam nagy kedvenc lett.
Hozzávalók:
- 1,20 kg cukkini (tisztán mérve)
- 35 dkg cukor
- 1 dl frissen facsart citromlé (kb 2 citrom leve)
- 1 nagyobb fahéjrúd ...