Levendulás csokoládé torta
sponsored links
Ezt a mogyorós-kekszes alapú csokoládé pitét változtatás nélkül készítettem el, illetve annyit azért variáltam rajta, hogy a vanília helyett levendula eszenciát használtam, sõt kevés levendulaszirupot is. Tudjátok, a levendula mániám...
Hozzávalók:
- 1 csésze õrölt keksz (Jó reggelt vagy Mese keksz)
- 3/4 csésze mogyoró õrölve
- 4 ek. cukor (elhagytam, mivel a keksz édes)
- 2 ek. kakaópor
- 5 ek. sótlan vaj (8 dkg)
A mogyorót tepsibe szórjuk és 170-180 fokos sütõben megpirítjuk. Ezután két konyharuha között könnyedén ledörzsölhetjük a barna héját.
A keksszel együtt egy késes aprítóba tesszük és megõröljük.Hozzáadjuk a kakaópot és az olvasztott vajat.
Egy piteformába nyomkodjuk, majd 175 fokos sütõben 10 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket: ...