Levendulás csirkecomb
sponsored links
A levenduláról talán senkinek sem egy ropogós-pirosra sült csirkecomb ugrik be elõször, de istenbizony, akár be is ugorhatna. Mert irtó finom. Kicsit elvetelmültnek tartottam a gondolatot, amikor elõször belém nyilallt, de aztán mindinkább feldobódtam tõle. a végeredmény fantasztikus lett.
Levendulás csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, só, bors, 1 csapott teáskanál morzsolt levendulavirág, olívaolaj.
Elkészítése: A konyhakész combokat bedörzsöljük az összekevert fûszerekkel, és hagyjuk legalább 1-2 óráig pácolódni. Ezután hõálló edénybe fektetjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és lefedve, 180 fokos sütõben, légkeverésen sütjük 35-40 percig. Ha a hús elkészült, a fedõt levesszük róla, a hõt megemeljük, és 5-10 perc alatt a combokat szép pirosra sütjük. Bármilyen körettel, salátával tálalható.