Levendulás-citromkrémes macaron

2011-09-28

sponsored links


Beálltam a sorba én is és elkészítettem életem elsõ macaronjait. Azt nem mondom, hogy tökéletesek lettek, de mint tudjuk, a gyakorlat teszi a mestert, és gyakorlat bõven lesz, mert eszméletlenül finomak.
Sikerült persze elkövetnem néhány hibát. A gép verte a tojásfehérjét a cukorral, amikor észrevettem, hogy Berta ellopta a gyerek cipõjét, és mire visszaszereztem tõle, már kicsit sikerült túlvernem a habot. Aztán túl rövid ideig pihentettem, az elsõ tepsi ki is repedezett, az lett a jó, ami egy órán át pihent, de szerintem még az is maradhatott volna. Végül az én sütõmben a 150 fok is sok volt, 140-re vettem vissza.
Szóval, van ok a kísérletezésre, gyakorlásra. Macaront sütni jó móka.
A receptet Piszkétõl, a macaron nagyasszonyától nyúltam le, a krém pedig a Segítsütis linzerszívek levendulás-citromos krémje volt, amit most kicsit sûrûbbre fõztem.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2011/09/le...

sponsored links

Keres?s