Levendulás burgonyakrémleves
sponsored links
Tegnap este félálomban, bár már az is lehet, hogy aludtam, támadt egy remek ötletem burgonyalevesre. Igen ám, de mikor próbáltam felidézni mégis mi volt az, sehogy sem akart az eszembe jutni. Nem is értem, miért nem firkantottam fel, mint azt egyébként mindig teszem. A leves ötletét nem akartam elvetni, már csak azért sem, mert annyi féle burgonya van itthon, hogy sok. Mondjuk nem baj, mert eláll, fõleg így, hogy még földes is, és a spájzban amúgy is jó hideg van. Szóval a leves! Elõször arra gondoltam, hogy vaníliával ízesítem, de az annyira snassz, nem? Végül, a levendula mellett döntöttem, végülis miért ne!
Hozzávalók:
400 g burgonya
100 g zellergumó
1 hagyma
1 evõkanál vaj
1 babérlevél ...