Levendulás almalekvár
sponsored links
A levenduláról régebben a nagymamám gardróbszekrénye jutott eszembe, ahonnan a molyok elûzése céljából apró kis vászontasakokban illatozott a szárított levendula. Szerencsére ma már sokan tudják, hogy a levendula nemcsak molyûzésre jó, de az abból készült illatos olaj kiválóan csillapítja a szúnyogcsípést, de ami még ennél is érdekesebb, hogy a levendula nagyszerû szolgálatot tesz a konyhánkban is. Készülhet belõle szörp, lekvár, használhatjuk sütemények ízesítésére. Lehet, hogy a nagymama szekrénye után bizarrnak tûnik, de tényleg nagyon különleges ízélményt ad a levendula aromája. Az alábbiakban egy egyszerû almalekvárt teszünk a levendulával igazán felejthetetlenné.
Levendulás almalekvár - hozzávalók:
- 3 kg, hibátlan, pucolt, darabolt alma
- 1 doboz (15 gr-os) levendulavirág
- 1/2 doboz 60 gr-os pektin
- 3 kg kristálycukor, vagy ennek megfelelõ mennyiségû stevia por
- 1 citrom leve ...