Levendulás Albert keksz.
sponsored links
Nagyon ritkán sütök kekszet, na nem mintha nem szeretném, csak éppen a kekszes doboz tartalma állandó nassolásra csábít. Így aztán inkább lemondok a kekszsütésrõl. A napokban viszont egy kedves ismerõsömtõl Erikától, kölcsön kaptam egy süteményes könyvet, melyben remek recepteket találtam. A keksz receptek között pedig felfedeztem az Albert keksz receptjét. Régebben többször vásároltam, és nagyon szerettem, fõleg a ropogósága miatt. Tehát megláttam a receptet, és mivel nagyon egyszerûnek bizonyult, úgy döntöttem teszek vele egy próbát és megsütöm. A receptben szereplõ hozzávalók mennyiségén semmit nem változtattam, csak a saját fejem után menve, megbolondítottam egy kevés levendulával. A végén pedig azt kaptam amit a recepttõl elvártam, egy nagyon finom ropogós kekszet, melyben jól érzõdött a levendula íze, és illata. Így aztán egyáltalán nem bántam meg, hogy kekszsütésbe fogtam, és a levendula hozzáadása is remek ötletnek bizonyult. Persze levendula nélkül is megsüthetõ, a végeredmény pedig egy finom, omlós keksz. Jól zárható dobozba, hosszabb ideig eltartható, így egy csésze tea, vagy kávé mellé bármikor kínálhatjuk.
Hozzávalók:
17,5 dkg liszt
12,5 dkg kukoricakeményítõ ...