Levendulazselé

2012-05-22

sponsored links


A levendula nagyon megosztó növény, van, aki imádja és van, aki semmiképp sem... Olyannal még nem találkoztam, aki a középutat képviselte volna :-) 
Nálunk is igaz ez a megoszlás, HeF azóta is kedveli, amióta a csokoládés muffinba sütöttük, sõt még húsos ételbe is kipróbálta, én viszont azóta sem kedvelem a molyirtó emlékeim miatt... 

A levendula fûszer-, gyógy- és dísznövény, az ókorban a szépségápolás meghatározó szereplõje volt. Erõs, aromás illata van, melyet szárítva is hosszan megõriz és a zamatát is jól megtartja sütés-fõzés során.

LEVENDULAZSELÉ 4 dl (egészségesebb összetevõk)

10 g szárított levendulavirág
15 dkg cukor (nyers nád, nyírfa, gyümölcs)
1/2 citrom leve ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2012/05/levendulaz...

sponsored links

Keres?s