Levendulaszirup tartósítószer nélkül

2014-07-29

sponsored links


Kedves Barátomnak tartozom ezzel a bejegyzéssel, Beatrix, köszönöm türelmed :)

A levendulaszirup annyiban tér el a levendulaszörptõl, hogy sokkal sûrûbb, koncentráltabb:  sok virághoz, sok cukrot és kevés vizet adtam, meg kevés friss citromlét.
A forró szirupot, az elõre elkészített kifogástalan tisztaságú, pici üvegbe töltöttem, két réteg celofánnal lekötöttem   -minden réteget külön-külön-   majd száraz dunsztban hagytam kihûlni.
Felhasználom sütemények ízesítésére, fagylaltra csorgatva, natúr (a házi :) joghurtra, bármilyen krém, hab (joghurthab, túróhab, rizs-, és grízkrém, stb.) ízesítésére. 
Akár italainkat is ízesíthetjük vele, például egy kancsó hideg vízbe, pár jégkockát, néhány szelet (kezeletlen héjú) citromot és 1-2 teáskanál levendulaszirupot tegyünk, meg 1 ág most virágzó levendulaágacskát. 
Biztos a siker, levendula imádó barátaink nagyon örülnek neki.
Bár ennek színe sem lila és nem rózsaszín, de nem ragaszkodom hozzá, fontosabb a "belbecs".

Levendulaszirup
200 g-os csészével mértem

Hozzávalók ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s