Levendulaszirup tartósítószer nélkül
sponsored links
Kedves Barátomnak tartozom ezzel a bejegyzéssel, Beatrix, köszönöm türelmed :)
A levendulaszirup annyiban tér el a levendulaszörptõl, hogy sokkal sûrûbb, koncentráltabb: sok virághoz, sok cukrot és kevés vizet adtam, meg kevés friss citromlét.
A forró szirupot, az elõre elkészített kifogástalan tisztaságú, pici üvegbe töltöttem, két réteg celofánnal lekötöttem -minden réteget külön-külön- majd száraz dunsztban hagytam kihûlni.
Felhasználom sütemények ízesítésére, fagylaltra csorgatva, natúr (a házi :) joghurtra, bármilyen krém, hab (joghurthab, túróhab, rizs-, és grízkrém, stb.) ízesítésére.
Akár italainkat is ízesíthetjük vele, például egy kancsó hideg vízbe, pár jégkockát, néhány szelet (kezeletlen héjú) citromot és 1-2 teáskanál levendulaszirupot tegyünk, meg 1 ág most virágzó levendulaágacskát.
Biztos a siker, levendula imádó barátaink nagyon örülnek neki.
Bár ennek színe sem lila és nem rózsaszín, de nem ragaszkodom hozzá, fontosabb a "belbecs".
Levendulaszirup
200 g-os csészével mértem
Hozzávalók ...