Levendula és pitypang zselé
sponsored links
Megmutatom, hogy nem csak sütni-fõzni szoktam én sem. Idén tettem el bodzaszörpöt (ahogy minden évben, jó pár üveggel), akácszörpöt is szerettem volna, csak mire észbe kaptam, az sajnos elnyílott. na majd jövõre...aztán készült még pár üveg eperlekvár, ill a fent látható zselék. Pitypangszirupot már máskor is készítettem, de zselét most elõször. Levendulával is most próbálkoztam elõször, és igazán finom ( az edény aljából megkóstoltuk, kellemes íze van.) Próbáljátok ki ti is! :-)
A recepteket csak idemásoltam (1-1 megjegyzéssel bõvítve) és belinkeltem, kiktõl származik. Köszönet érte!
Pitypang zselé
Hozzávalók:
- 1 liter térfogatnyi virágszirom
- kevés víz (kb 3dl)(nekem több víz kellett hozzá, kb 5 dl)
- 40 dkg cukor
- 2 ek frissen facsart citromlé ...
- 1 liter térfogatnyi virágszirom
- kevés víz (kb 3dl)(nekem több víz kellett hozzá, kb 5 dl)
- 40 dkg cukor
- 2 ek frissen facsart citromlé ...