levendula szörp

2012-07-10

sponsored links

tavaly a nagy sürgésforgásban véletlenül kimaradt, idén már direkt figyeltem, hogy nehogy lemaradjak róla, úgyhogy igen, itt a levendulaszörp!

Hozzávalók:

sok levendula

1l víz

1kg cukor

5g (kb 1 teáskanál) citromsav

Ugyanúgy készítem mint a fõzõs szörpöket, azaz pl mint a citromfû szörpöt, egy kis idõzítési különbséggel. Tehát:

Egy lábast teleteszünk levendulával, nem kell a szára, elég csak a virágjait levágni. Vízzel felöntjük (közben megjegyezzük hogy hány liter vizet öntöttünk rá), lenyomatjuk a tetejét (mondjuk egy mélytányért teszünk bele és azt lenyomjuk a víz alá, így a tányér a víz alatt tartja a virágokat) és lefedjük. Betesszük hûtõbe és ott ...


Folytats a blogon ... befozok.freeblog.hu/archives/2012/07/...

sponsored links

Keres?s