Leveleskel és gomba lasagne, a fenséges ebéd
sponsored links
Hugh Fearnley-Whittingstall vegetáriánus szakácskönyvérõl (Veg Every Day!) már zengtem ódákat Facebook oldalamon. Hugh húsevõként egy nyarat szánt arra, hogy jobban megismerje a vegetáriánus táplálkozást - három hónapra felhagyott a húsevéssel - és kipróbáljon sok olyan ételt, amit korábban nem tett meg (a sorozat egyébként végignézhetõ a youtube-on is... nagyon jó, én két nap alatt végeztem vele!). Ennek a tapasztalat- és élményszerzésnek a receptjeit gyûjtötte össze tematikusan egy szakácskönyvbe. Jó sok receptet bejelöltem a könyvben, amelyeket szeretnék kipróbálni, szóval számíthattok egy kisebb River Cottage gyûjteményre itt a blogomon. :)
Ez a lasagne igazi sikert aratott a családom körében (néhány apróságot változtattam csak a recepten). Néhány lábas szükséges az elõkészületekhez mire a tepsibe tudjuk rétegezni a tésztát a zöldségekkel és a szósszal, de megéri ennyi idõt és mosatlan edényt belefektetni :), mert egy nagyon ízletes, ünnepi ebéd kerülhet az asztalunkra.
Leveleskel és gomba lasagne
Hozzávalók:
Lasagne-hoz:
- 300 g leveleskel vagy kelkáposzta, kisebb darabokra vágva, szárak eltávolítva
- 500 g csiperke gomba, felszeletelve
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- kb. 180-190 g (kevesebb, mint 1 doboz) lasagne lap
- 30 g vaj
- 20 g parmezán sajt, reszelve
- 2-3 ág friss kakukkfû levelei
- olívaolaj
- só, bors
Béchamel szószhoz: ...