Leveles tésztában sült, ötfûszeres darált hús
sponsored links
Már említettem, hogy gyakran tartok a hûtõben valamilyen ízesítéssel bekevert darált húst. Megkönnyíti a hétköznapokat, mert sok formában felhasználható. Így volt ez aznap is, mikor ez az étel készült. Nem töltöttem fél óránál többet a konyhában
Hozzávalók:
2 cs. leveles tészta- készen kapható
70 dkg darált sertéshús
2 ek. kínai ötfûszer-keverék
2 tojás
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
12,5 dkg spenót (kb. 4 maroknyi)
2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
feta sajt
A mázas cserép edényt beolajoztam, ráfektettem a leveles tésztát, és körbevágtam az edény formájára. Megszúrtam itt-ott villával, elõmelegített sütõbe toltam, kicsit elõsütöttem, míg rózsaszínes lett.
Közben a húst befûszereztem, beleütöttem a tojásokat, hozzá adtam az összeaprított hagymákat. Kevés olajon folyamatosan keverve fehéredésig sütöttem, majd szûrõlapáttal átszedtem egy másik edénybe. A visszamaradt lében megpároltam a spenótot.
Az elõsütött leveles tésztán egyenletesen eloszlattam a spenótot, rákanalaztam a húst, és a leveles tésztából kiszúrt virágokkal borítottam.
200 fokos sütõben 25 perc alatt megsütöttem.
Amíg sült a hús, összekockáztam a padlizsánokat. Egy serpenyõben olajat melegítettem (úgy 3-4 evõkanálnyit), megfonnyasztottam benne a fokhagymát, majd nagy lángon, folyamatosan keverve megpirítottam a padlizsánt. Sóztam, borsoztam. A felkockázott fetával tálaltam.