Leveles tésztában sült hot dog
sponsored links
Mert ahelyett, hogy sokkal-sokkal fontosabb dolgot
cselekedtem volna tegnap délután (is :), megint a
Nagy Szent Világhálón bolyongtam...ez lett belõle.
Mondjuk, pont ideje három hónap után valamit produkálni! ;)))
cselekedtem volna tegnap délután (is :), megint a
Nagy Szent Világhálón bolyongtam...ez lett belõle.
Mondjuk, pont ideje három hónap után valamit produkálni! ;)))
Hozzávalók (2 batyuhoz):
-2 rúd T.F. leveles tészta
-5 pár virsli (frankfurti)
-mustár (amit egy ideje veszek, az az Orosz mustár...mennyei)
-2 fej vöröshagyma (nálam nagyobbak, de ki, mennyire szereti)
-kevés olívaolaj
-kevés olívaolaj
-só
-frissen darált bors
-2 tk cukor
-6 szelet sajt
-6 db savanyú uborka
-valamilyen mag (most hántolt napraforgó) a tetejére
amik most a salátába kerültek:
-rucola
-madársaláta
-petrezselyem zöld
-fejessaláta
-lucernacsíra
-Tokaj Dressing-birsalmás
-balzsamecet sûrítmény
amik most a salátába kerültek:
-rucola
-madársaláta
-petrezselyem zöld
-fejessaláta
-lucernacsíra
-Tokaj Dressing-birsalmás
-balzsamecet sûrítmény
Kezdetnek a sütõt elõmelegítem 180 fokra.
Tehát, miután a tészta adott, nem is nagyon sok idõ,
amíg asztalra kerülhet a vacsorának való.
Elsõ lépésként a megtisztított vöröshagymát karikára
szeletelem (ez fontos...sokkal szebb) és kevés olajon,
só nélkül kezdem dinsztelni, viszonylag nagy lángon,
gyakran keverve; ha már kezd áttetszõ lenni, akkor
kerül rá só, bors és -nem elírás- cukor, amikkel készre
sütöm.
A tésztalapokat (egyenként) megpakolom a finomságokkal
-elõször a virslivel, mustárral, karamellizált hagymával, mini
mozzarellával, sajt lapokkal, uborkával
és batyukat csomagolok.
Aki szeretné, természetesen tojással is lekenheti a batyuk
tetejét, de tökéletesen szépre fog sülni akkor is, ha csak
vízzel spricceljük le és így kerülnek rá a magok...
...mint ezek is. :)
A sütõt légkeverésre állítom és kb 25-30 perc alatt készre
sütöm a hot dogokat.
Önmagában is nagyon finom,
de nálunk a saláta az, ami
elmaradhatatlan volt mellõle! :)