Leveles tésztában sült gombás csirkemell
sponsored links
Tavaly karácsonykor ez került újdonságként az ünnepi asztalra. A gombás ételek kedvelõinek biztosan ízleni fog. Amennyiben nem zöldségkörettel szeretnénk tálalni, akkor a gombás masszába tegyünk kakukkfüvet.
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só, frissen õrölt fekete bors
3 ek napraforgó olaj
1 kicsi fej vöröshagyma
15 dkg csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
kevés zsemlemorzsa
50 dkg leveles tészta
A körethez:
2-2 db piros, zöld, sárga húsú paprika
1 cs. angol zeller (halványító zeller)
5 dkg vaj
só, frissen õrölt bors
4 szál kakukkfû
saláta a tálaláshoz
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk.
A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és magas tûzön megpirítjuk.
Ezután lehúzzuk a tûzrõl, hozzáadunk 1 tojást, 1 tojássárgáját és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhetõ gombamasszát kapjunk.
Az elkészült fûszeres gombát a csirkemellekre szedjük, rásimítjuk. Majd a leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk (az elõre kinyújtott tésztát természetesen nem kell), négy egyforma részre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy gombás csirkemellet. Ráhajtjuk a tésztát, a két szélét aláhajtjuk, és megkenjük tojásfehérjével. Végül sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütõben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a körethez a megmosott, kimagozott paprikákat, az angol zellert nagyobb darabokra vágjuk, majd forró vajon megpirítjuk. Sóval, borssal, az aprított kakukkfûvel ízesítjük.
Tálaláskor a salátaleveleket tányérra tesszük, a sült zöldségeket ráhalmozzuk, és melléfektetjük a gombás csirkemellet.
Forrón kínáljuk.