Leveles tésztában sült csirkemájpástétom
sponsored links
Az utóbbi hónapokban sokat forgattam Michel Roux Tésztakönyvét, és több receptet kiválasztottam belõle. Különösen a tésztában sült pástétomok érdekelnek: gyerekkorom óta izgatottan nézegettem a németalföldi csendéleteken ezeket a szépen díszített, tésztával fedett ételeket, melyekrõl kezdetben nem is tudtam, micsoda.
Azért elsõ nekifutásra nem ilyet választottam ki. Tulajdonképpen nem egy receptet készítettem el, hanem összeválogattam a kivitelezhetõ (és összeegyeztethetõ) elemeket több pástétom leírásából.
Ez egy egyszerû, hosszúkás sütõformában készült: korábban megfogadtam,hogy csak olyan konyhai kiegészítõket és sporteszközöket vásárolok meg, amit biztosan fogok használni. Mivel így nem klasszikus pástétomsütõ - formát használtam, nem kísérleteztem a hagyományos tésztával sem: most az volt a kihívás, hogy a lényeg, maga a pástétom, sikerüljön. Mivel tényleg nagyon finom lett, hamarosan következik a folytatás! A körítés talán nem túl fantáziadús, de azon belül izgalmas megoldás: lilahagyma lekvár céklával és aszalt meggyel. És vörösbor, természetesen!
Hozzávalók:
250 g leveles tészta
1 kiló csirkemáj
100 g baromfizsír
1 evõkanál zöldbors ...