Leveles tésztában sült camembert sajtos csirkemell, áfonya mártással
sponsored links
Sokat gondolkodtam a karácsonyi menün, ami nálunk itthon 24-ei ebéd. Szeretek ilyenkor valami különlegeset tenni az asztalra. Igyekszek arra törekedni, hogy valami könnyen emészthetõ legyen a fõétel és a desszert is, mert az nap még vacsorázni is kell, illetve két napig terülj-terülj asztalka van mindenhol. Szerintem erre felkészíteni a gyomrunkat nem lehet. Aztán jön a pihi.
Leveles tésztában utoljára sertés szüzet sütöttem egészben, ami nagyon ízlett nekünk, most kipróbáltam ezt a verziót is.
Leveles tésztában sült camembert sajtos csirkemell, áfonya mártással
Hozzávalók 4 személy részére
4 nagy szelet vagy 8 kisebb csirkemellfilé
2 db 25 dkg leveles tészta
3-4 evõkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
2 teáskanál morzsolt rozmaring
2 teáskanál morzsolt kakukkfû
frissen õrölt bors
só
20 dkg camembert sajt
1 tojás
3-4 evõkanál szezámmag
az áfonya mártáshoz:
4 dkg vaj
2 csapott evõkanál liszt
4 dl húsalaplé
2,5 dl áfonyalekvár
1/2 kávéskanál õrölt szegfûszeg
õrölt szerecsendió
õrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfûvel. Felhevített olajra helyezzük, mindkét oldalukat átpirítjuk, majd felöntjük borral és fedõ alatt puhára pároljuk. Miután elkészültek, kivesszük és lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihûlni. Az egyik leveles tésztát kihajtjuk, rá helyezzük a hús szeleteket és a camembert sajtot, amit elõzõleg 4 vagy 8 egyenlõ részre osztottunk. Végül betakarjuk a másik leveles tésztával. Nagyjából körbe vágjuk és a hús mellett, lenyomkodjuk, hogy ne tudjon a sajt kifolyni. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Elõmelegített 200 fokos sütõbe helyezzük, 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az áfonya mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, picit lepirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. Miután besûrûsödött, beletesszük az áfonyalekvárt. Ízlés szerint fûszerezzük.
Friss balzsamecetes salátával tálaljuk.
Leveles tésztában utoljára sertés szüzet sütöttem egészben, ami nagyon ízlett nekünk, most kipróbáltam ezt a verziót is.
Leveles tésztában sült camembert sajtos csirkemell, áfonya mártással
Hozzávalók 4 személy részére
4 nagy szelet vagy 8 kisebb csirkemellfilé
2 db 25 dkg leveles tészta
3-4 evõkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
2 teáskanál morzsolt rozmaring
2 teáskanál morzsolt kakukkfû
frissen õrölt bors
só
20 dkg camembert sajt
1 tojás
3-4 evõkanál szezámmag
az áfonya mártáshoz:
4 dkg vaj
2 csapott evõkanál liszt
4 dl húsalaplé
2,5 dl áfonyalekvár
1/2 kávéskanál õrölt szegfûszeg
õrölt szerecsendió
õrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfûvel. Felhevített olajra helyezzük, mindkét oldalukat átpirítjuk, majd felöntjük borral és fedõ alatt puhára pároljuk. Miután elkészültek, kivesszük és lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihûlni. Az egyik leveles tésztát kihajtjuk, rá helyezzük a hús szeleteket és a camembert sajtot, amit elõzõleg 4 vagy 8 egyenlõ részre osztottunk. Végül betakarjuk a másik leveles tésztával. Nagyjából körbe vágjuk és a hús mellett, lenyomkodjuk, hogy ne tudjon a sajt kifolyni. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Elõmelegített 200 fokos sütõbe helyezzük, 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az áfonya mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, picit lepirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. Miután besûrûsödött, beletesszük az áfonyalekvárt. Ízlés szerint fûszerezzük.
Friss balzsamecetes salátával tálaljuk.