Leveles tésztába göngyölt virsli
sponsored links
Maximum fél órányi történés után már csak
egy picurit kell türtõztetni magunkat és
nagyon finom süleményhez juthatunk hozzá! :)
Hozzávalók:
-3 tekercs T.F. leveles tésztához
-9 szál virsli (jelen esetben sajtos Füstli, csak hogy fokozzam az élvezetet :)
-2-2 tk magos mustár
-1 egész, felvert tojás
-pici só
-Nigella mag, a díszítéshez
A sütõt elõmelegítem 200 fokra.
Elõkészítek mindent a hûtõbõl-a tojást is felverem
egy pici sóval.
A tésztát kitekerem, a 2/3-áig megkenem
mustárral -a kimaradt részre a felvert tojásból kenek-,
ráfektetem a virsliket (ami a két oldalán lelóg, az
a Készítõé :), szorosan feltekerem és 12 szeletkét
vágok a tekercsbõl...mindegyikkel így járok el, szinte
hihetetlen! ;)))
60 cm-es sütõ esetén mindhárom tekercs elfér egy tepsin. |
A szeletkéket lekenem felvert tojással, megszórom
a (kedvencnek számító :) Nigella maggal,
a sütõt légkeverésre kapcsolom és 12-13 perc
alatt készre sütöm a tepsi tartalmát.
Virsli helyett mini kolbásszal is el lehet készíteni,
azzal is nagyszerû lesz a végeredmény!
Elég nehéz megállni, hogy
még forrón neki ne essek! :)))